6 septembrie 2013

Aliniati pe un butuc

Vârsta jucătorilor. De la 10 ani in sus

Durata: 10 - 20 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 6  jucatori in sus. 

Obiective. dezvoltarea spiritului de echipa, capacitatii de a lucra in echipa,  amuzament

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. un butuc, sau cate un butuc pentru fiecare echipa. Daca activitatea se desfasoara in interior, se poate folosi o banca fara spatar.

Pregătirea jocului. inaite de a propune jocul creem cutia misterioasa. lasand o usita deschisa o personalizam frumos cu hartie de cadouri. In ea introducem diferite jucarii si obiecte.

Cum se joacă "Aliniati pe un butuc" .  Particpantii trebuie sa urce pe bustean. Apoi grupul trebuie  sa se alinieze în ordinea înaltimii, fara sa vorbeasca sau sa coboare de pe butuc.  Repeta exercitiul de câteva ori spunându-le tinerilor sa se alinieze dupa lunile în care s-au nascut si dupa initiala din mijloc.  La fiecare echipa ar trebui  sa avem un supraveghetor.  Daca o persoana cade de pe butuc, jocul trebuie sa înceapa înca o data.
Discutie
1.     Ce posibilitati de miscare pe butuc s-au dovedit a fi cele mai eficiente?
2.     Cum a facut exercitiul mai usor, deplasarea într-o parte si în alta, trecând unii peste altii?
3.     Ce altceva ati învatat din acest exercitiu?

jocuri de teambuilding, jocuri tineri, jocuri la trainguri, jocuri de exterior, jocuri de tabara, idei pentru lideri, jocuri pentru grupur mari, jocuri de echipa, jocuri de comunicare, jocuri pentru tineri, jocuri pentru adolescenti ,jocuri in padure, activitati tineri, activitati lideri, activitati de teambulding, actvitati in natura, aliniati pe butuc,