8 noiembrie 2012

Poveste cu culori

Vârsta jucătorilor. De la 4 ani in sus

Durata: 10 -15 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus., in grup mic sau mare

Obiective. dezvoltarea atentiei, dezvoltarea concentrarii dar si consolidarea si aprofundarea cunostintelor despre culori, dezvoltarea imaginatiei si abilitatilor de a vorbi in public.

Spaţiul de joacă. in interior sau exterior

Materiale necesare. cartonase cu diferite culori

Pregătirea jocului. Li se spun jucatorilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joacă "Poveste cu culori". Jucatorii vor forma un cerc pentru poveste. Animatorul va inventa o poveste folosind in narare denumiri de culori ( De exemplu,  "Pe un camp plin de flori rosii, galbene am zarit un soricel gri. In zare se vede o padure verde. Afara e cer albastru  luminat, cu un soare mare, galben stralucitor, la care nici nu te poti uita....etc.). Cand copilul care are cartonas de culoarea care a fost mentionata, aude denumirea culorii, trebuie sa- si depuna cartonasul  in mijlocul cercului. 
Pentru a-i incuraja sa vorbeasca liber, copiii pot fi lasati sa propuna si ei scurte povesti. 

Varianta de joc. Atunci cand un povestitor nareaza, copiii trebuie sa caute si sa ia din gramada de culori acea culoare care a fost mentionata. (Este bine sa fie facute mai multe cartonase la aceasta varianta)

Acest tip de joc se poate folosi si la evaluarea cunostintelor la ativitatile de educatie a limbajului, matematica sau cunostinta mediului.