29 august 2012

Intrecerea prin tunel

Vârsta jucătorilor. De la 4 ani in sus

Durata: 10 -15 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 10 jucători în sus.

Obiective. dezvoltarea abilitatii de a lucra in echipa,  dexteritatii mainilor, dezvoltarea concentrarii dar si a coordonarii bratelor si a picioarelor.

Spaţiul de joacă. in interior sau exterior

Materiale necesare. nu sunt necesare 

Pregătirea jocului. Se pregateste spatiu de desfasurare a intrecerii cu linie de pornire si linie de sosire. Li se spun jucatorilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joacă "Intrecerea prin tunel". Copiii sunt impartiti in doua echipe egale ca si numar. Fiecare echipa contruieste un cerc cu diametrul de 1 m (fie il deseneaza pe nisip sau pe pamant cu bat, fie se deseneaza cu creta pe beton sau se face cercul cu ajutorul unor pietre sau a unor conuri atunci cand suntem in natura). La distanta de cel putin 3 metri de cerc fiecare echipa se aseaza in sir indian, unul in spatele celuilalt, cu mainile pe umerii jucatorului din fata si picioarele bine departate. La semnalul animatorului, ultimul jucator  din fiecare coloana trece printre picioarele coechipierilor sai, alearga spre cerc, unde  sare in sus cu picioarele apropiate, face un semicerc, reintra printre picioarele coechipierilor  si se intoarce apoi in fruntea coloanei. In momentul in care coechipierul sau s-a instalat in fruntea coloanei, ultimul din rand isi incepe si el turul, parcurgand acelas traseu. Echipa castigatoare este aceea in care toti jucatorii au terminat primii turele dus- intors.

tunel, tunele, tunel din picioare, jocuri cu tunel, joc cu tunel, jocuri cu tunele, jocuri de copii, jocuri penru copii, intreceri, concursuri, stafete, picioare cracanate, treci pe sub tunel, treci pe sub pod, exercitii fizice, intreceri, concursuri la educatie fizica, stafete, probe de stafeta, idei de intreceri, intreceri si concursuri, jocuri si concursuri, intrecere prin tunel, jocuri pentru copii mici, jocuri pentru tineri, jocuri si concursuri, tunel din picioare,