8 august 2012

Ghiceste ce meserie ai

Vârsta jucătorilor. De la 7 ani in sus

Durata: 10 - 20 minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus.

Obiective. dezvoltarea gandirii, insusirea caracteristicilor a mai multor meserii

Spaţiul de joacă. in interior sau exterior

Materiale necesare. Nu sunt necesare

Pregătirea jocului Li se spun regulile de joc. 

Cum se joacă "Ghiceste ce meserie ai". Jucatorii se aseaza in cerc. Se alege un copil care va iesi afara din spatiul de joc. Ceilalti copii hotarasc impreuna ce meserie sa-i atribuie celui care a iesit. Dupa ce acestea s-au decis, el intra si va incepe sa cumpere de la ei diverse lucruri, obiecte care vor fi indiciile care il vor ajuta sa ghiceasca ce meserie are. De exemplu, ei  pot alege ca acesta sa fie politist. Atunci cand acesta se intoarce, el va putea cumpara pereche de bocanci, un fluier, un steag, etc. Cand se termina indiciile el trebuie sa ghiceasca meseria. Daca nu stie, pierde un punct. 

Sugestie. 

  • Se pot hotari de la inceput numarul de indicii pe care jucatorii le pot primi ( in functie de varsta, de la 3 la 10 indicii, de exemplu).
  • Punctele pot sa le primeasca jucatorii de la inceputul jocului sub forma unor cartonase colorate sau pur si simplu, carti de joc. Atunci cand acestea nu ghicesc, li se iau din ele. Castiga cei care ghicesc si raman la finalul jocului cu cat mai multe cartonase.
sursa  ehow.com , meserii, ghiceste meseria, ghiceste ce meserie ai, jocuri, jocuri copii, jocuri pentru copii, acticitati copii, activitati pentru copii, activitati cu copiii, jocuri cu meserii,   jocuri de gradinita, jocuri super, jocuri pentru fete si baieti, ghiceste, jocuri de petrecere, jocuri pentru  prescolari, jocuri acasa, jocuri la gradinita, jocuri de grup, jocuri distractive, jocuri amuzante, jocuri cu intrebari,