11 august 2012

Cutiute cu parfum

Vârsta jucătorilor. De la 7 ani in sus

Durata: 10 - 20 minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus.

Obiective. dezvoltarea simtului mirosului, insusirea caracteristicilor a mai multor obiecte

Spaţiul de joacă. in interior sau exterior

Materiale necesare. cutii cu diverse alimente si obiecte care au mirosuri specifice ( de exemplu, pasta de dinti, mere, banane, piper, boia, parfum, vopsea, legume, fructe, etc.

Pregătirea jocului. Se pregatesc cutiutele cu diversele obiecte, se perforeaza cu gaurele, dupa care se agata sa atarne asfel incat copiii sa ajunga usor la ele. Inloc de cutii se pot folosi si saculeti. Li se spun regulile de joc. 

Cum se joacă "Cutiute cu parfum". Fiecare jucator va trece pe rand, sa miroase continutul cutiilor. Apoi va nota pe o hartie  ce obiecte se ascund acolo. La final castiga cel care a reusist sa ghiceasca cat mai multe. 


Sugestii. Daca participantii sunt mai mari, se pot elimina atunci cand gresesc. De asemenea, pot fi legati la ochi.
sursa  cadouri-decoratiuni.ro  , cutiute, jocuri cu cutiute, activitati cu cutiute, cutioute parfumate, cutiute cu miros, cutiute cu surprize, jocuri pentru copii, jocuti senzoriale, jocuri cu miros, jocuri superbe, jocuri cu simturi, dezvoltare senzoriala, dezvoltare copiilor, jocuri si activitati copii, jocuri pentru copii, activitati pentru copii, jocuri super, jocuri cu surprize, activitati cu surprize, jocuri cu mancare, jocuri cu fructe, jocuri pentru scolari, jocuri de tabara, jocuri de petrecere, intreceri, concursuri, jocuri de interior, probe, probe de concurs, probe de intreceri, jocuri frumoase, jocuri de fete, jocuri de baieti, cutiute cu parfum, ghiceste mirosul, ghiceste obiectul, jocuri tactile, 

cutiute, jocuri cu cutiute, activitati cu cutiute, cutioute parfumate, cutiute cu miros, cutiute cu surprize, jocuri pentru copii, jocuti senzoriale, jocuri cu miros, jocuri superbe, jocuri cu simturi, dezvoltare senzoriala, dezvoltare copiilor, jocuri si activitati copii, jocuri pentru copii, activitati pentru copii, jocuri super, jocuri cu surprize, activitati cu surprize, jocuri cu mancare, jocuri cu fructe, jocuri pentru scolari, jocuri de tabara, jocuri de petrecere, intreceri, concursuri, jocuri de interior, probe, probe de concurs, probe de intreceri, jocuri frumoase, jocuri de fete, jocuri de baieti, cutiute cu parfum, ghiceste mirosul, ghiceste obiectul, jocuri tactile, saculet, saculet cu sapun, saculet cu parfum, saclet cu obiecte, obiecte ascunse insaculet, joicuri cu saculet, jocuri pentru copii, activitati pentru copii cu saculet, memorii, 
Varianta de joc tactila. Jucatorii legati la ochi trebuie sa ia obiectele in mana, sa le simta si sa spuna ce sunt atunci cand le recunosc.