16 octombrie 2011

Periniţa


Vârsta jucătorilor. De la 10 ani în sus

Durata: 20 minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus.

Obiective. jucătorii se distrează, învaţă să danseze, descoperă şi joacă unul dintre jocurile specifice de dans la nunţi şi evenimente româneşti.

Spaţiul de joacă. în  interior, ring de dans

Materiale necesare. O pernă medie- uşoară de pus pe scaun de exemplu sau o batistă mai mare. Muzică pentru "Periniţa"

Pregătirea jocului. Sunt invitaţi să participe şi li se spun regulile de joc participanţilor dacă nu sunt familiarizaţi cu el.

Cum se joacă "Periniţa". Jucătorii dansează în cerc. Se alege o persoană care va sta în cerc şi va dansa cu eşarfa în mână gândindu-se pe cine să aleagă din cerc. Îşi alege un partener din cerc, la care îi pune eşarfa după gât. Amândoi se aşează în mijlocul cercului pe pernă sau pe eşarfă  (în genunchi, unul în faţa celuilalt) şi se pupă pe obraji. apoi fac schimb de locuri, cel ce a fost în cerc se duce alături de ceilalţi jucători iar jucătorul ales dansează în mijloc şi alege, la rândul său pe altcineva să fie pupat.

HAI LA PERINITA-NU E DE DORMIT E DE JUCAT SI DE TUCAT-HAI LA TUCAT-HAI LA BATISTUTA=)):))-PUNE BATISTA JOS SI TUC-O CU FOLOS-
   
  Vezi  mai multe  video    din   muzica


perinita
   
  Asculta  mai multe  audio   diverse

Observaţii. Câd propuneţi acest joc fiţi atenţi ca jucătorii să se cunoască între ei pentru a nu se simţi stânjeniţi atunci când sunt aleşi să " se pupe"

Periniţa în tradiţia românească

Mai puteţi juca