26 octombrie 2011

Jocuri şi întreceri de Halloween
Putem „pipera” petrecerile şi evenimentele de Halloween cu o mulţime de jocuri distractive şi „înspăimântătoare”. 
Concursul de transportat ochi. Aveţi nevoie de mingi de ping- pong pentru fiecare echipă pictate ca şi globul ocular şi câte o lingură de plastic. Împărţiţi copiii în echipe. Stabiliţi traseul. La start va pleca cu globul ocular primul jucător pe traseu. Trebuie să se întoarcă repede şi să paseze lingura la următorul din echipa lui şi se continuă cursa până când toţi copiii din echipă au parcurs traseul. Echipa care finalizează prima treseul, câştigă!


Pânza de păianjen. Aveţi nevoie de un ghem de aţă sau sfoară. Copiii stau într-un cerc. La start ghemul este aruncat peste un copil la altul. Acesta la rândul său, îl aruncă în continuare lafel. Continuaţi până când aţi creat o plasă de păianjen.
mumia igienica, intreceri de halloween, poza de pe silenceoftheclams.com, concursuri de halloween, distractie de halloween, jocuri pentru copii si parinti, petreceri pentru copii si parinti,jocuri de halloween, activitati de halloween, idei de halloween, intreceri de halloween, activitati distractive de halloween, halloween party,  activitai halloween party, jocuri de familie, intreceri, stafete, concursuri, activitati copii, jocuri de petrecere, idei de activitati halloween,

Mumia igienică. Aveţi nevoie de o rolă sau mai multe de hârtie igienică. Dacă dorinţe să faceţi jocul ca şi întrecere pe echipe aveţi nevoie de mai multe role, un adult şi un scaun. La start, fiecare copil sau un adult, pe rând este acoperit de hârtie până când ajunge ca o mumie. Nu uitaţi să le şi desfaceţi!

Întrecerea păianjenilor. Împărţiţi copiii în echipe. Stabiliţi un traseu. Copiii vor lua poziţia de păianjen (cu braţele în spatele lor şi merg pe jos). La start primul copil din fiecare echipa merge pe jos până la capătul locului de joacă şi înapoi. Urmează următorul şi se repetă până când toate echipele termină.

Întrecerea cu bomboane sau pop corn. Aveţi nevoie de o mulţime de bomboane sau pop corn, 1 dovleac golit pe dinăuntru sau galeată fantomă pentru fiecare echipă, 1 lingură pentru fiecare copil sau echipă. Împărţiţi copiii în echipe dacă sunt mai mulţi. Stabiliţi un traseu pentru cursa lor.La start copiii transportă în lingură bomboanele sau popcornul până când acestea se termină. La final fiecare echipă se poate bucura de ce au reuşit să adune. Sau se pot ascunde bomboanele în spaţiul de joacă şi la start toţi pornesc să le găsească.
intreceri cu bomboane de halloween, poza de pe mykindofmom.com, concursuri de halloween, activitati de halloween, dulciuri de halloween, bunatati de halloween, idei de halloween,concursuri de halloween, distractie de halloween, jocuri pentru copii si parinti, petreceri pentru copii si parinti,jocuri de halloween, activitati de halloween, idei de halloween, intreceri de halloween, activitati distractive de halloween, halloween party,  activitai halloween party, jocuri de familie, intreceri, stafete, concursuri, activitati copii, jocuri de petrecere, idei de activitati halloween,

Explodează baloanele. Aveţi nevoie de cel puţin 2 baloane pentru fiecare copil. Dacă nu se poate, fiţi atenţi să aibă fiecare dintre ei cel puţin unul. Ca să fie şi mai distractiv introduceţi în ele dulciuri sau jucării mici (inele, bomboane, bile mici). La început copiii trebuie să ţină în aer cât mai mult timp baloanele lor. După care trebuie să le lase să cadă pe podea. La start fiecare dintre ei trebui să calce baloanele tare ca să explodeze. BUM!

Chelnerul fantomă. Aveţi nevoie de câte un balon pentru fiecare echipă şi de o foaie de hârtie sau carton pentru fiecare echipă. Împărţiţi copiii în echipe. Stabiliţi un traseu pentru întrecerea lor. La start fiecare copil care va fi chelner poate chiar si costumat în fantomă,  trebuie să echilibreze un balon pe foaia sau cartonul dat în timp ce merge înainte şi înapoi la echipa lui. Dacă îi cade balonul trebuie să se întoarcă să refacă traseul. Câştigă echipa sau copilul care reuşeşte prima să finalizeze traseul.

Nasul sperietoarei. Aveţi nevoie de Foaie, Foarfece, Vopsea, Ajutor de la adulţi. Înainte de joc se pregăteşte cu vopsea o sperietoare de ciori pe o foaie. Tăiaţi zona în care are nasul. Păstraţi în minte o înălţime de copil (care participa la joc). Împărţiţi copiii în 2 echipe. O echipă iasă afară din spaţiul de joacă. Cealaltă echipă rămâne în sala. Un adult ţine foaia în timp ce unul dintre copiii din interior pune nasul lui prin gaura din foaie. Apoi sunt chemaţi copiii de afară să ghicească al cui este nasul.

Baloane măturate. Aveţi nevoie de o mătură pentru fiecare echipă şi câte 1 balon pentru fiecare echipă. Împărţiţi copiii în echipe. Stabiliţi traseul pentru întrecere. La start copiii trebuie să deplaseze balonul cu mătura de-a lungul traseului şi înapoi la echipa lor. Prima echipă câştigătoare este cea a cărei membri au terminat primii de „măturat balonul”

Halloween . Aveţi nevoie de hârtie şi creioane. Li se dau copiilor acest cuvint "Halloweent" pe o bucată de hârtie. Porniţi un cronometru. Aceştea trebuie să găsească cât mai multe cuvinte sau ropoziţii care se pot face din literele acestui cuvânt sau cu cuvântul, cum vă decideţi.  În timpul acesta copiii pot sa mănânce bunătăţi. Câştigă cel care a găsit mai multe cuvinte sau cel care a făcut mai multe propoziţii. Puteţi schimba cuvintele.

Întrecere cu obstacole. Aveţi nevoie de  bandă pentru delimitat, scaune sau bănci, etc. Stabiliţi traseul pentru întrecere şi aşezaţi obstacolele pentru fiecare echipă. Împărţiţi copiii în echipe. La start copii pot să se plimbe sau să alerge înainte şi înapoi pe traseul lor. Câştigă prima echipă care reuşeşte să pargurgă traseul. Se poate complica dacă îi legăm la ochi.

Întrecere cu mâncare. Avem nevoie de diferite produse alimentare (dulciuri, bomboane, fructe, caramele, bucati de mere, masline, bucata de branza, bucata de morcove, muraturi, covrigi sarati, gogoasa, M &Ms, Skittles, un ou fiert tare, etc.) şi de o tavă. Aşezaţi mai multe produse alimentare pe o tavă la capătul spaţiului de joacă. Împărţiţi copiii în echipe. La start primul copil trebuie să alerge la masă, să aleagă un articol alimentar, îl apucă, îl mestecă şi îl înghite apoi se întoarce la echipa lui cât de repee poate şi cursa continuă până când toţi copiii au mâncat şi au concurat.


Mere ude. Aveţi nevoie de multe mere, un lighean cu apă, o tavă, serveţele. Se împart copiii pe echipe. La start copiii, pe rând vor trebui să scoată cu gura mărul său din apă. 
activitati de halloween, jocuri de halloween,poza d p mnn.com/,  intreceri de halloween, jocuri distractive de halloween, curse de halloween,stafete de halloween, activitati de halloween, stafete de halloween, jocuri si concursuri deh de halloween, jocuri de echipa, jocuri amuzante, jocuri distractive, stafete, jocuri de petreceri, activitati de petrecere
 După aceeaşi regulă se poate face jocul cu gogoşi atârnate. Doar că de această dată trebui ca jucătorii să mănânce gogoaşă de pe o sfoară de unde sunt înşirate.
jocuri de halloween, jocuri cu mancare, poza de peokckidsdirectory.com,  intrecere cu gogosi, gosi atarnate, copii costumati de halloween, copiii se joaca halloween, jocuri pentru copii de halloween, jocuri distractive de halloween, activitati copii de halloween,concursuri de halloween, distractie de halloween, jocuri pentru copii si parinti, petreceri pentru copii si parinti,jocuri de halloween, activitati de halloween, idei de halloween, intreceri de halloween, activitati distractive de halloween, halloween party,  activitai halloween party, jocuri de familie, intreceri, stafete, concursuri, activitati copii, jocuri de petrecere, idei de activitati halloween,


Şoaptă înfricoşătoare. Aveţi nevoie de puţină lumină. Copiii pot sta aşezaţi în cerc. Începeţi cu cuvinte dintr-o temă adecvată vârstei. Copiii trebuie să-şi transmită la ureche cuvinte înfricoşătoare şi în şoaptă. Primul copil îi spune la ureche la următor. Fiecare copil, apoi şopteşte la celălalt până la ultima persoană care va spune cu voce tare. E amuzant pentru a vedea modul în care cuvântul se schimbă până în momentul în care ajunge la ultima persoană.


Bowling cu dovleci. Aveţi nevoie de 3 dovleci mici, câteva sticle din  plastic de suc, 1 cutie de vopsea albă, 1 marker negru permanent, un sac de pietriş, nisip, sau pietricele. În primul rând, vopsiţi sticlele cu vopseaua albă. Când se usucă, se desenează cu markerul fantome pe ele. Umpleţi fiecare sticlă cu o cantitate mică de pietris, nisip sau pietricele (suficient să nu fie suflate de vânt). Apoi, se aşează sticlele ca şi popicele la bowling. Stabiliţi culuare pe unde să treacă dovlecii. Pentru fiecare culuar distribuiţi un dovleac mic care urmează să fie mingea. Jucătorii se pot împărţi pe echipe sau pot juca individual.Scorul se poate păstra lafel ca la bowling. La final puteţi oferi premii speciale pentru câştigători (creioane tematice, jucării, stikere, etc).
bowling copii, bowling cu dovleci, poza de pe sugargrovenaturecenter.org, activitati de exterior de halloween, jocuri de halloween, activitati pentru familie de halloween, petrecerea toamnei, petrecere de halloween, eveninent de halloween, jocuri de halloween,
 Distracţie plăcută! Sper că vă inspiră....


Mai puteţi să vă jucaţi şi