8 februarie 2011

Vînătoarea de comoriEste un joc plin de aventuri, la care pot participa toti copilasii sau doar trei-cei cu spiritul de aventura mai mare

Vârsta jucătorilor. De la 5 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 3 jucători în sus.

Obiective. jucătorii respectă reguli, lucrează în echipă, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Ai nevoie de : o jucărie invelită în folie de aluminiu, care va deveni Marea comoară. Alte trei, mai mici, sunt indicii în drumul spre marea comoară.

Pregătirea jocului. se pregăteşte spaţiul şi se spun regulile jucătorilor

Cum se joacă "Vînătoarea de comori". Mai intai trebuie sa prezinti copiilor cele trei indicii si să le spui despre marea comoara. Fara ca ei sa te vada ascunde toate cele patru jucarii apoi da startul la cautari.
Bonus: ofera-le in plus lanterne cautatorilor. Ascunde marea comoara intr-un loc intunecos ( un dulap, o lada) Cand va fi gasita, va straluci specatculos in lumina lanternei. Ofera premii cautatorilor.

Poti inlocui jucariile invelite cu banuti invelitit in ciocolata

Variantă Căutare de ouă de ciocolată. În perioada Paştilor  puteţi ascunde ouă de ciocolată învelite în staniol prin toată sala sau spaţiul de joacă (în iarbă) şi când se dă startul toţi copiii trebuie să caute ouăle. Cine adună cât mai multe, câştigă. La acest joc se distrează de minune atât copiii cât şi părinţii.