9 februarie 2012

Întreceri şi stafete



1. Întrecere cu Sfoara

Se împart copiii în 2 echipe egale ca număr şi forţă. Se aşează fiecare echipa la câte un capăt al sforii şi la startul animatorului fiecare echipă încearcă să aducă echipa adversă pe teritoriul ei.

2. Roaba

Copiii sunt grupaţi câte doi. Li se arată concurenţilor traseul szavilit. Se formează o linie de start de la care se pleacă.  astfel: un jucător îl ia pe celălalt de picioare, formând o roabă, poziţie în care vor trebui să parcurgă traseul stabilit. Întrecerea poate să fie şi între două echipe, de la start pornind câte două perechi de copii.

3. Ştafeta cu mingile mari cu mâner

Jucătorii individual sau în echipe se vor întrece sărind cu mingea între picioare până la un punct stabilit şi înapoi la start unde vor preda ştafeta. Echipa care termină prima şirul de copii câştigă.
imagine de pe  giantleapsot.com , intreceri, stafete, concursuri, stafeta cu mingi cu manare, mingi, mingi saltarete, mingi de sarit, jocuri, miscare, activitati copii, activitati sportive, idei de jocuri de petrecere, jocuri si stafete, jocuri si concursuri, concursuri copii,  intreceri copii, jocuri copii, jocuri copii la petreceri, activitati sportive, 

4. Ştafeta cu măgăruşii de cauciuc

Jucătorii individual sau în echipe se vor întrece deplasându-se cu măgărţii coloraţi între picioare până la un punct stabilit şi înapoi la start unde vor pasa mai departe măgăruşii. Echipa care termină prima şirul de copii câştigă.

5. Ştafeta în sac sau legat la picior

Se fac două echipe egale. Se stabileşte linia de pornire şi traseul parcurs. La start fiecare copil se va băgacu picioarele în sac, sau va fi legat de picioare şi va parcurge traseul sărind. Apoi se va întoarce şi va preda ştafeta. Grupul care termină primul este câştigător.

6. Ştafeta în pernele săltăreţe

Se fac două echipe egale. Se stabileşte linia de pornire şi traseul parcurs. La start fiecare copil se va băga cu picioarele în pernă şi va parcurge traseul sărind. Apoi se va întoarce şi va preda ştafeta. Grupul care termină primul este câştigător.

7. Întrecerea păianjenilor

Se desenează 2 cercuri la linia de start. Copiii sunt împărţiţi în echipe. Fiecare echipă stă în câte un cerc. Jucătorii fiecarei echipe sunt legaţi împreună formând un “paianjen”. La comanda liderului “paianjenul” incepe sa se miste spre linia de finish.La linia de sfarsit mai sunt 2 cercuri. Paianjenul trebuie sa ajunga acolo cat mai repede posibil.

8. Cap, mâna şi picior

La această probă  jucătorii trebuie să treacă o distanţă de 10-20 metri, cu o carte pe cap, având un pahar plin cu apă în mâna stângă şi o mătură în mâna dreapta. În acelaş timp trebuie să rotească o minge cu piciorul. Cel mai rapid e câştigător.