12 noiembrie 2010

Joculeţe cu bile colorate

poza d la party Licurici, jocuri cu bile, bile colorate, bile din plastic, bilute colorate super, jocuri cu bile colorate, jocuri pentru copii mici, jocuri de petrecere, party games, jocuri distractive, idei de jocuri, jocuri pt copii mici, joculete copii
Vârsta jucătorilor. De la 1 an în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucător în sus.

Obiective. îşi devoltă atenţia, învaţă cu culorile, formele,  se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. multe bile colorate de toate mărimile. coşuri, găletuşe, etc.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă “ Joculeţe cu bile colorate" . Bilele pot fi răspândite prin spaţiul de joacă sau pot să fie aşezate într-o piscină gonflabilă, de exemplu. 

Variante.
  • Li se poate propune copiilor să adune bile pe diferite culori, să adune bile mici, mari sub formă de concurs cronometrat. 
  • Copiii pot să adune bile pe echipe şi echipa care umple prima coşul câştigă
  • Copiii adună bile iar după ce s-au umplut recipientele cu bile animatorul poate să facă o "ploaie de bile" pe ei...adoră asta.
  • copiii pot să "înoate în bile dacă acestea sunt foarte multe. să se camufleze..etc.
  • Li se propune copiilor să adune bile şi să umple un coş "mişcător" (animatorul fuge cu coşul de ei şi le îngreuneză puţin activitatea
Observaţie. Copiii mai mari au tendinţa de a se războii cu bilele şi nu mai termină cu lupta dacă au început. Poate ar fi mai bine să faceţi un "război" organizat, cu adunat de muniţie şi cu luptă atunci când se dă startul..