28 noiembrie 2010

Da viata unei foi de hartie: Quilling



Cu si despre Quilling

Folosirea acestei tehnici pare sa fi inceput undeva in vremea Egiptului Antic, insa atestarea lui a avut loc in perioada Renasterii, atunci cand maicutele foloseau fasii din aur pe care le rasuceau, lipindu-le la capete si din care ajungeau sa creeze adevarate opere de arta, decorand astfel cartile de rugaciuni si icoanele.



Quillingul nu si-a pierdut farmecul odata cu trecerea timpului. Din contra, a reusit sa-l sporeasca, aceasta tehnica fiind folosita cu succes in ornarea creatiilor vestimentare, in realizarea de bijuterii unicat. Ajungandu-se in prezent la folosirea acestei tehnici camodalitate de relaxare, de crestere a stimei de sine, de implinire sufleteasca si de ce nu de decorare a propriului mediu de viata.

Arta de a rula hartia

Quillingul este o arta care prin rularea micilor fasii de hartie poate aduce atat de multe beneficii. In faurirea acestor mici opere de arta cel mai mult conteaza sa fii inventiv de la instumentele pe care le folosesti, pana la forma finala a ceea ce ne dorim sa creem.

Intre trecut si viitor, prezentul…

Traim in prezent. Ce-ar fi sa incercam sa folosim si noi aceasta tehnica mirifica? Luand in considerare faptul ca detinem toate mijloacele necesare pentru a ne folosi de acest tip de arta, putem incepe chiar azi sa ne gandim la ce ar putea insemna fiecare sarbatoare a vietii noastre, fiecare moment special de peste an folosindu-ne de aceasta tehnica.

Metoda terapeutica

Am incercat sa-i gasesc Quillingului, sau tehnicii filigranului cum i se mai spune, si un beneficiu esential. Atunci mi-am dat seama prin propria-mi experienta ca are efect psihoterapeutic, putand fi folosit in Artterapie.



Quillingul, jocul copilului meu

Prichindeii se pot bucura din plin de aceasta modalitate de joaca pentru ca nu aduce niciun fel de prejudiciu, din contra, poate corecta deficientele de atentie si concentrare, poate mari latura creativa si imaginativa, poate creste capacitatea de memorare si imbunatati indemanarea, poate stimula coordonarea ochi-mana.
Ii poate ajuta sa-si mentina mediul de viata curat si ordonat, asemeni spatiului creativ, le poate dezvolta simtul initiativ si pe cel al improvizatiei facand din fiecare opera o sursa de bucurie si implinire.

Quillingul: metoda mea de relaxare

Intorsi acasa dupa o zi de lucru, ne cautam un refugiu, o modalitate prin care sa ne bucuram de un lucru facut chiar de noi pe care-l putem privi cu satisfactie si a doua zi si pe care-l putem arata si celorlalti.
Este inaltator sa vezi cum cei din jur te admira si-ti spun cat de frumoasa este aceasta mica opera de arta. Quillingul te ajuta sa dai frau liber artistului din tine, te poarta pe culmi nebanuite, te fura parca dintr-o lume fara culoare si te duce intr-un univers magnific, in care micile floricele din hartie capata mireasma realitatii.
Si poate ca este si mai frumos Quillingul cand il inveti si-l mesteresti intr-un grup organizat in care pe langa tehnica in sine sa poti avea si oportunitatea de a interactiona cu cei din jur, de a discuta despre ceea ce te intereseaza si poate despre probleme care te macina, dar pe care poate inca nu ai avut curajul sa le discuti cu apropiatii.
Cum cred ca deja v-ati dat seama: Quillingul nu se adreseaza unei singure categorii de varsta, asa ca aceasta tehnica poate fi folosita oricand si de catre oricine. Ne putem folosii de aceasta tehnica si in cadrul familiei, ne face sa ne unim fortele si sa creem lucruri minunate care sa ramana dovezi in calea scurgerii timpului.



In speranta ca aceasta tehnica psihoterapeutica si artistica a reusit sa va atraga atentia va invit sa incercati si sa va bucurati de aceasta activitate mici si mari...O sa fiti uimiti de cate beneficii va poate oferi o asfel de activitate..

sursa Empower.ro- articol scris de Isabela Neagu-