15 octombrie 2010

Paraşuta

Vârsta. Jocul se joacă cu copii de la 3 ani în sus.

Număr copii.  La joc pot participa de la 4 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Dezvoltarea atenţiei şi a orientării în spaţiu.  

Materiale necesare. O bucată mare de material mai rezistent sau chiar o „paraşută” specială pentru joc, ce se găseşte de cumpărat în comerţ

Cum se joacă.
Materialul este întins iar copiii trebuie să se prindă de el în jurul lui, formând un cerc sau un dreptunghi. Putem alege diferite variante de a juca, în funcţie de vârsta jucătorilor.

Varianta1 . Ne pitim sub paraşută.  La start toţi copiii ridică paraşuta apoi intră sub ea şi se aşează pe vine.

Varianta 2. Schimbă locul Când animatorul va striga 2 sau mai multe nume, copiii trebuie să alerge pe sub material să-şi schimbe locurile între ei.


Varianta 3. Jucăria săltăreaţă. Deasupra materialului stă o mascotă sau mai multe jucării. Copiii vor arunca în sus mascota .
  1. Dacă se duce pe jos, copilul care prinde primul mascota,  câştigă un punc.
  2. Putem să coordonăm mascota asfel încât să nu o lăsăm să cadă în partea noastră. La cine cade mascota pe jos, pierde un punct.
Varianta 4. Pisica şi soarecele.
1.În mijlocul paraşutei stau doi copii, unul pisica şi celălalt şoricelul. Pisica aleargă după şoricel până când îl prinde, amândoi jucătorii stând în "patru lăbuţe" .
2. În mijlocul paraşutei stau un copil, fiind pisca. Pisica aleargă,  stând în "patru lăbuţe", după şoriceii care stau spre margine, până când prinde pe cineva.

Varianta 5. Paraşuta la petrecere aniversară. Sărbătoritul stă în mijlocul "paraşutei" iar invitaţii îl învârtesc cântând " La mulţi ani!"

Varianta 6. Paraşuta la teambuilding.  Jucătorii trebuie să paseze o minge de apă sau un obiect spre cineva anume, fără să le dea pe jos.