13 octombrie 2010

Ciorile la seminţe


Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă spiritul de atenţie, îşi însuşesc cunoştinţe despre păsări şi seminţe,  învaţă să respecte reguli, fac mişcare, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior (sala de sport sau un spaţiu mai mare) sau exterior

Materiale necesare. în funcţie de locul unde se desfăşoară, sunt necesare mai multe pietre (aproximativ 30), sau diferite jucării (seminţe mai mari/bile colorate. etc.)


Pregătirea jocului. Se delimitează spaţiul de joc, apoi se răspândesc seminţele pe jos. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Ciorile la seminţe". Se aleg 2 sau 4 copii care vor fi paznicii câmpului. Restul copiilor vor fi ciori.  La startul animatorului  “ciorile” aleargă pe câmp şi încearcă să le ia “seminţele”. “Paznicii” le urmăresc şi orice “cioara” atinsă cu mâna de unul dintre “paznici” trebuie să rămână nemişcată pe locul unde a fost atinsă. “Ciorile” atacă  până ce reuşesc sş ia ultima “sămânţă” sau până când au mai rămas doar două ciori neatinse.
La runda următoare copii neatinşi devin păzitorii câmpului.

Variantă - concurs. Când sunt mulţi jucători aceştia pot fi împărţiţi în două echipe. Fiecare echipă va avea păzitorii săi şi ciorile sale. La start se va proceda după regulile variantei anterioare doar ca la final va câştiga echipa care a reuşit să culeagă mai multe seminţe, sau cea a cărei membrii nu au fost atinşi. etc.

Observaţii. Atenţie, regulile trebuie spuse corect dinaite ca să nu existe probleme în timpul jocului.

Mai puteţi juca