29 iulie 2011

Castel

Jocul este unul foarte incitant. Solicită muncă de echipă. Nu de puţine ori copiii se implică atât de mult încât vecinii ar putea fi puţin deranjaţi.




Loc de desfăşurare
·        În exterior, pe un spaţiu întins şi mai puţin denivelat
Vârsta recomandată: de la 7 ani în sus.

Materiale necesare:
  • 14 sau 18 pietre
  • O minge
Cum se joacă "Castel"



Se formează două tabere, copiii fiind împărţiţi în mod egal. Fiecărei echipe i se dau 7 (sau 9) pietre de dimensiuni diferite. Acestea îşi formează câte un castelul suprapunând pietrele, începând cu cea mai mare jos.



Apoi, pe rând se alege din fiecare echipă câte un jucător care trebuie să arunce cu mingea de la câţiva metri, în castelul adversarilor pentru a-l dărâma. În clipa în care mingea atinge castelul, echipa a cărei castel a fost “atacat”, se împrăştie în spaţiul de joacă, iar echipă atacantă trebuie să paseze mingea, să lucreze în echipă pentru a-i atinge cu mingea şi a-i elimina. În acest timp, cei care sunt atacaţi trebuie să revină şi la castel (fără a fi prinşi) să-şi repună pietrele una peste alta, să refacă castelul.  Câştigă echipa care reuşeşte să –şi refacă castelul înaite ca membrii să fie eliminaţi, sau echipa care reuşeşte să elimine toţi adversarii înaite ca aceştea să reuşească să-şi refacă castelul. Apoi rolurile de atacanţi se schimbă.