21 octombrie 2010

Bătaie cu baloane

Vârsta jucătorilor. De la 9 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Munca în echipă, sincronizare, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior.

Materiale necesare. Sunt necesare baloane colorate, sfoară

Pregătirea jocului. Se delimitează şi se trasează spaţiul de joc. Li se prezintă jucătorilor regulile jocului.

Cum se joacă Bătaia cu baloane ":. La fiecare participant i se dă baloane umflate şi sfoară. Se poate juca individual sau in echipa/ pereche. Se leagă baloanele de glezne de la picioare şi la start se încearcă spargerea acestora de către adversari sau cealaltă echipă. Persoana care a rămas cu baloane la picioare (cel puţin unul) sau echipa cu ultimele baloane,  câştiga. Dacă un jucător rămâne fără baloane la glezne trebuie să iasă din joc. Se poate juca şi pe muzică.

Varianta "Apara balonul si cu pahar in mana". Pentru a complica jocul fiecare jucator poate sa primeasca si cate un pahar cu apa de care sa aiba grija. La final castiga cel care are balonul nespart dar si apa in pahar.

Observaţii. Este nevoie de atenţie sporită pentru că jucătorii se pot accidenta! Insistaţi să spuneţi regulile de la început.

baloane, baloane la grezna, sursa foto carpati.org, jocuri cu baloane, jocuri distractuve, jocuri dure, jocuri agresive, jocuri tineri, jocuri de training, jocuri traznite, jocuri tari, jocuri cu galagie, jocuri dure, jocuri, jocuri afara, intreceri, concursuri, 
imagine de pe www.thegunnysack.com, jocuri cu baloane, jocuri de petrecere, jocuri distractive, jocuri la traininguri şi cursuri, jocuri pentru tineri, jocuri şi concursuri, întreceri, jocuri in perechi, intreceri, stafete, concursuri, jocuri cu baloane de spart, jocuri in exterior, jocuri in interior, idei de intreceri