16 octombrie 2010

Baloane dulci


Vârsta. Jocul se joacă cu copii de la 7 ani  în sus.

Număr copii.  La joc pot participa de la 4 jucători în sus.

Obiective. Jucătorii îşi dezvoltă spiritul de echipă, atenţia şi se distrează.  
Spaţiul. Spaţiul de joacă trebuie să fie mai mare şi încăpător.

Materiale necesare. baloane de aceeşi culoare sau de diferite culori, pompă de umflat baloane, bomboane sau caramele ambalate, cozi de mătură sau beţe, ace de gămălie, eşarfe, scoch, confetti.

Pregătirea jocului. Dinaite trebuie umflate baloanele, umplute cu bomboane sau caramele ambalate şi atârnate pe sus sau lipite cu scoch. De asemenea se pregătesc beţele cu ace de gămălie lipite cu scoch la capăt. (pot să fie cozi de mătură de exemplu).

Cum se joacă “Baloane dulci”. Jucătorii sunt grupaţi în echipe. Pentru fiecare echipă se vor umfla baloane de diferite culori, dintre care unele umplute cu bomboane şi confetii şi asezate undeva la înălţime faţă de spaţiul de joacă. Din fiecare echipă câte un jucător, legat la ochi, coordonat de echipa sa, va trebui să împungă cu un băţ cu ac la capăt, baloanele, asfel  încât să reuşească să spargă cât mai multe baloane în care sunt bomboane. Câştigă echipa care a reuşit să adune cele mai multe bomboane. La final pot să mănânce bomboanele.

Variantă. Baloanele pot fi umflate pe diferite culori pentru fiecare echipă . Membrii ei trebuie să spargă doar baloanele aparţinând echipei şi echipa care reuşeste să le spargă pe toate, câştigă


* l-am învăţat de la Călin Vodă în decembrie, 2009