26 iulie 2011

Eşti acolo, Moriarty?

Vârsta jucătorilor. De la 8 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă spiritul de atenţie, învaţă să respecte reguli, fac mişcare, se distrează.

Spaţiul de joacă. în exterior

Materiale necesare. ziare


Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc. Eşarfe.

Cum se joacă "Eşti acolo, Moriarty?". Se aleg doi jucători pentru a participa la duel (Moriarty şi Holmes). Fiecare jucător e legat la ochi şi înarmat cu un ziar rulat (sau balon lung umflat, sabie de plastic, practic orice altceva aflat la îndemână, dar care să nu prezinte risc de rănire). Apoi jucătorii se întind pe spate, cap la cap, cu o distanţă de circa un metru între ei.
Holmes începe întrebând "Eşti acolo, Moriarty?". Acesta, când e gata, răspunde "Da.". După acest răspuns, Holmes încearcă să îl lovească pe Moriarty peste cap cu ziarul. Pentru a se feri, Moriarty poate alege să stea nemişcat, să îşi mişte doar capul sau să se rostogolească pe o parte.
Dacă reuşeşte să îl lovească, Holmes câştigă. Dacă nu, vine rândul lui Moriarty să întrebe "Eşti acolo, Holmes?".
Primul jucător lovit e eliminat şi altul îi ia locul. Obiectivul jocului este să rămâi în joc cât mai mult timp posibil.
Pentru jocul în doi: dacă reuşeşte să îl nimerească pe adversar, jucătorul are dreptul la încă o rundă. Dacă nu îl nimereşte, e rândul celuilalt.

Strategie: direcţia în care hotărăşte jucătorul să se rostogolească sau dacă merită să se rostogolească determină dacă jucătorul va fi lovit de oponent sau nu. Un jucător care se poate rostogoli repede după ce vorbeşte ar putea fi avantajat în acest joc. Oricum, distracţia constă foarte mult şi în spectacolul şi umorul oferit mai degrabă decât strategia jocului

sursa joc yourbestparty.blogspot.com

Mai puteţi juca şi