21 octombrie 2010

Pinata




  Pinata la petrecere, poza d p realsimple.com, pinata
pinata de petrecere, pinata pentru copii, cum se joaca pinata,
se joaca pinata, pinata clasica, pret pinata,
joc pinata, pinata copii, pinata aniversari
Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucători în sus.

Obiective. îşi dezvoltă memoria, atenţia, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau  în exterior

Materiale necesare. O cutie, confetti, bomboane sau caramele ambalate, hârtie creponată, sfoară. Un băţ sau lingură de lemn.. Putem alege o pinata gata confecţionata

Pregătirea jocului. Se cumpără sau se pregăteşte pinata de la început (cu bomboane, confetti, jucării, etc.) având diferite forme şi mărimi (de animale, păpuşi, sperietori, flori, personaje cunoscute Disney, etc. ) şi se atârnă undeva în interior sau afară.

Cum se joacă Pinata /Ce se ascunde în cutie?/ Căpăţâna unui personaj/ ”: 
Varianta 1. Într-o cutie sau pungă de cadouri se pun diferite bomboane ambalate şi confetti; se împachetează asfel încât la bază să aibă o deschizătură acoperită totuşi din care să atârne bucăţi de hârtie creponată; Pe rând, fiecare copil, trebuie să sară, să tragă de hârtia creponată până când din cutie iasă lucrurile ascunse în eaJ……pot să fie şi mici obiecte sau alte mici dulciuri însă ar trebui să fie ambalate individual pt că riscă să cadă pe joc atunci când sunt trase afară.

Varianta 2. Se foloseşte un balon mare umflat şi hârtie mache, care confecşionează cu câteva zile înainte. Tt aşa se umple de confetti şi bomboane/caramele. Aceasta este atârnată undeva în spaţiul de joacă; Folisindu-se de un băţ pentru pinata sau o lingură de lemn, fiecare copil este legat la ochi, apoi, coordonat de ceilalţi trebuie să lovească pinata de câteva ori, până când din ea iasă toate surprizele.

Observaţii. Pe lângă confetti şi dulciuri puteţi băga jucării sau, dacă e o petrecere de majorat, prezervative.

Atenţie ! La acest joc riscă să se accidenteze jucătorii dacă se joacă variata în care lovesc pinata. 

Mai puteţi juca şi 
Puteţi Comada o pinata pentru petrecere la 0741020439