22 noiembrie 2020

Praf magic


Traia odata,intr-o tara indepartata,o fetita pe nume Eliza.
Eliza crestea frumoasa, puternica, curajoasa, empatica, iubitoare.
Fiindca se apropia Craciunul, Eliza i-a scris Mosului o scrisoare in care il ruga sa ii aduca in dar praf magic.
Ajungand in mainile mosului, acesta s-a gandit bine cum sa o multumeasca pe micuta Eliza.
Si-a chemat spiridusii, si le-a transmis o sarcina clara:sa se gaseasca praful minunat!
Spiridusii au pus la cale marea intalnire anuala, s-au sfatuit trei zile, si s-au intors la mos cu o diadema din cristale albe, o pereche de manusi pufoase, un fluier, si niste conduri de catifea.
Bine,a zis Mos Craciun,dar praful magic?Eliza asteapta praf de zane.
Spiridusii Mosului au soptit:
Mosule drag,am adus cu noi lucrusoarele de care fetita are nevoie:o diadema cu cristale,care ii va aduce fetitei aminte cat de isteata este,cate idei stralucite si cate planuri poate pune la cale,si se va descurca in orice imprejurare!
Am adus manusile pufoase,pentru ca sta in mainile noastre sa infaptuim magia!Cu mainile putem lucra,mangaia,imbratisa,scrie,putem face orice ca sa ne implinim visurile!
Fluierul e ca sa nu uite niciodata ca avem glasul,ca un cantec lun,glasul dulce cu care soptim vorbe de iubire,cu care ne strigam mamele,bunicii,fratii.
Si in sfarsit,condurii,care ii vor aminti ca picioarele se pot misca libere,si cu ele va putea pluti aproape,catre oamenii dragi,si catre idealurile sale.
Acesta,este cu adevarat,praful magic!Praful magic este dorinta ascunsa a sufletului nostru,cel care,ne duce acolo unde avem nevoie sa ajungem,si unde suntem meniti sa fim!