19 martie 2020

Nave de razboi



Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Durata: de la 10 minute in sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus.

Obiective. jucătorii se distreaza, isi creaza strategii de joc

Spaţiul de joacă.  în interior sau exterior, la masa

Materiale necesare. hartie cu patratele, pixuri sau creioane

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Nave de razboi" . scopul jocului este ca jucatorii sa-si scufunde unul altuia flota navala.
Pentru inceput, fiecare va desena pe foaia lui doua tabele cu zece randuri si zece coloane, pe care le va nota cu cifre de la 1 la 10 (coloanele) si cu litere de la A la J (randurile).
Fiecare va desena apoi in primul tabel cinci nave de razboi – fara ca celalalt sa vada! Navele de razboi au toate un patratel latime dar variaza in lungime, de la cinci patratele (cea mai mare) la un patratel (cea mai mica).
Navele pot fi asezate in orice pozitie, oriunde in tabel, cu conditia sa ramana intre ele cel putin un patratel. In cel de-al doilea tabel, fiecare jucator isi va nota loviturile pe care le va da jucatorului advers, in incercarea de a-i scufunda navele.
Jucatorii vor incerca sa scufunde navele adverse lovind in diverse puncte – coordonate. Primul jucator va spune o coordonata (de exemplu, B6) din tabelul advers, iar adversarul ii va raspunde cu “Nimic” (daca nu se gaseste nicio nava sau parte de nava in patratica B6) sau “Lovit” (daca se gaseste o nava sau parte de nava).
Jucatorul care e intrebat trebuie sa noteze, la randul lui, loviturile adverse. Incercarile nule se noteaza cu “0”, iar loviturile cu “X”. Atunci cand o nava este lovita in toate patratelele din care e compusa, atunci jucatorul trebuie sa spuna “Scufundat”, dar fara sa dea detalii despre pozitionarea navei in tabel. Castiga jucatorul care scufunda primul toate navele adversarului.