6 aprilie 2018

Cum sa vopsesti oua cu hartie creponata

Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucători în sus. Activitate potrivita pentru grupuri mici

Obiective. participantii invata obiceiuri pentru sarbatorile de Paste, dezvolta abilitati creative

Spaţiul de joacăîn interior sau exterior

Materiale necesare.  10 oua fierte, apa, hartie creponata de diferite culori, otet, slanina sau putin ulei, prosop de bucatarie, servetele umede, optional, manusi, 

Pregătirea jocului. ouale se fierb la foc mic pana sunt fierte. se lasa sa se raceasca apa, sa nu mai arda. sa ramana calduta doar. Li se prezintă participantilor regulile activitatii. 

Cum sa vopsesti oua cu hartie creponata. Intr-un bol punem otetul. Fiecare participant primeste hartie creponata rosie sau de mai multe culori dar e important sa fie in mai multe straturi. Participantii inmoaie hartia creponata in otet si apoi invelesc oul fiert in ea. Ouale se lasa la uscat in servetele de bucatarie 10 - 15 minute. Usor se scot ouale din hartia creponata si se ung cu slanina sau cu putin ulei (cu ajutorul unui buretel sau servetel de bucatarie imbibat in ulei) si se aseaza intr-un cosulet. 

Observatii. Vopseaua de la hartia creponata pateaza! (masa, servetele, haine..maini...asa ca ar fi bine sa folositi manusi si o musama pe masa de lucru.  De asemenea, sa fie aproape servetelele umede.



sursa foto bucataras. ro

activitati de pasti, activitati creative, jocuri pentru copii de 3 - 6 ani, activitati copii de 2 ani, jocuri idei pentru părinţi, activitati copii primavara, ateliere de creatie, activitati pentru copii acasa, activitati prescolari, idei activitati copii in vacanta de primavara, ateliere pentru copii cluj, cum sa vopsesti oua cu hartie creponata




Sarbatori fericite! :)