21 septembrie 2016

Curcubeu in lapte - fun science

Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucători în sus. Activitate potrivita pentru grupuri mici

Obiective. participantii isi dezvolta gîndirea științifica - previziuni, observații, comparație, raționament, colectarea datelor, experimentare și evaluare.

Spaţiul de joacăîn interior sau exterior

Materiale necesare. farfurii de plastic, lapte, colorant alimentar lichid de mai multe culori, detergent de vase lichid, betisoare de urechi.

Pregătirea jocului. Li se prezintă participantilor regulile de joc sau ale activitatii.

Cum se face  "Curcubeu in lapte". punem lapte in farfurie. Apoi punem in lapte picaturi mici de colorant alimentar in diferite parti ale farfuriei. Cu betisorul de urechi luam putin detergent de vase lichic si atingem laptele. Putem observa cum incepe sa se miste si sa se amestece culorile intre ele pana avem un curcubeu minunat.
activitati fun science, fun science, sursa poza myeva.wordpress.com, jocuri experimente, activitati de gradinita, activitati de petrecere, ateliere fun science in magazine, jocuri de grădiniţă, jocuri pentru copii mici, jocuri de interior, , activitati scoala altfel, jocuri distractive, stiinta distractiva, chimia distractiva, fun scinece pentru copii, profesorul trasnit, expeimente cu produse din bucatarie, activitati extascolare,experimente stiitifice