30 decembrie 2014

Povestea lui Antonio si a lui Ali

Vârsta jucătorilor. De la 8 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de 5 jucători în sus. Activitate potrivita pentru grupuri mici 

Durata jocului: 30 de minute

Obiective. participantii isi dezvolta creativitatea, imaginatia,  abilitati de a se adapta la lucruri noi si de a improviza, a vorbi in public

Spaţiul de joacăîn  interior sau exterior

Materiale necesare. o minge, un carnetel si ceva de scris

Pregătirea joculuiLi se prezintă participantilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joaca  "Povestea lui Antonio si a lui Ali ". Copiii trebuie sa stea in cerc fiind povestitori iar unul dintre ei trebuie sa stea in afara cercului si sa scrie povestea, fiind observator. (vor face cu randul) .
Membrii grupului vor compune impreuna o poveste. Spuneti : “Aceasta este povestea lui Antonio, un tanar din Madrid » . Pasati mingea la un membru al grupului si puneti-l sa continue cu urmatoarele cateva propozitii si apoi sa paseze mingea la altcineva. Continuati in acest mod pentru ca povestea sa fie scrisa in mod cooperativ.
Dupa 10 sau 12 rotatii cereti mingea si spuneti : « Antonio il cunoaste pe Ali, un baiat marocan, care are si el o poveste »si pasati mingea inapoi in cerc pentru a se incepe povestea lui Ali.
In final povestea va fi notata de observatori urmand sa fie citita la finalul jocului. Spor la povestit! 
jocuri creative, jocuri de imaginatie, imagine de pe universdecopil.ro.  jocuri de imprivizatie, jocuri la focul de tabara, activitati cand ploua, jocuri calme, jocuri amuzante, jocuri distractive, jocuri fara materiale necesare, activitati la focul de tabara, jocuri de improvizatie, vorbit in public, jocuri creative