28 decembrie 2014

Cristale agatate

Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucători în sus. Activitate potrivita pentru grupuri mici

Obiective. participantii
Utilizeaza cuvinte descriptive si  să-și exprime ideile și opiniile.
Activitatea le faciliteaza conexiuni cu experiențe de viața reala;
isi dezvolta gîndirea științifica - previziuni, observații, comparație, raționament, colectarea datelor, experimentare și evaluare.

Spaţiul de joacăîn interior sau exterior

Materiale necesare. doua borcane, un ghem de lână, apă, două agrafe de birou, plăcuță și praf de bicarbonat. De asemenea, un carnetel pentru a scrie observațiile noastre jos în fiecare zi timp de 1 săptămână.

Pregătirea jocului. Li se prezintă participantilor regulile de joc sau ale activitatii.

Cum se fac  "Cristale agatate". 
Umpleți două borcane cu apă fierbinte. Se amestecă cu aproximativ șase lingurițe de bicarbonat, până acesta se dizolva. Când se formează strat în partea de jos a borcanelor, acest lucru înseamnă că nu se mai dizolva. a bulelele care se formeaza ca si cum s-ar deschide sticla de băutura răcoritoare.
Puneti cate o agrafă la fiecare capăt al bucatii de lână și așezați fiecare capăt în fiecare borcan.
Lasati borcanele timp de o săptămână. Cristale vor crește de-a lungul firului de lana și vor atârna peste tot.

Ce se intampla de fapt? Lâna absoarbe amestecul de apa si bicarbonat. Când apa se evaporă, tot ce rămâne sunt cristalele de  bicarbonat (Sare). Cristalele agățate se formeaza atunci cand amestecul începe să picure din lână și se evaporă. Daca sunteti norocosi, ati putea obține chiar cristale care picura pe farfurie si formeaza mici coloane ... ..ca si în peșteri.

experiemente copii, fun scinence, fun science pentru copii, sursa foto http://www.learning4kids.net, jocuri si experimente pentru copii, cristale agatate, cum sa faceti cristale, fun science copii, experimente pentru invatare, jocuri didactice, jocuri si experimente, incercari de experimente, experimente in casa cu copii, fun science prescolari, experimente prescolari, experimente pentru copii, jocuri de interior, invatare experimentiala