19 ianuarie 2014

Jocuri de Valentine's day


Am descoperit pentru voi cateva jocuri superbe cu tematica de Valentine's day. Simple si usor de invatat, acestea se pot juca in perioada  aceasta sau se pot juca de Dragobete. Binenteles, de  obicei, jocurile se pot adapta si la alte tematici.

1. Prinde-mi inima.
Materiale necesare. saculeti cu fasole sau alte boabe mici.
Cum se joaca "Prinde-mi inima". Copiii sunt impartiti cate doi. Acestea trebuie sa stea fata in fata in picioare sau pe scaune. La start isi arunca de la unul la celalat saculetul cu boabe. Trebuie sa fie atenti sa nu le scape. Acest joc este usor de realizat si este binevenit iarna, cand copiii nu prea au ocazia sa iasa afara, sa faca miscare.

2. Poveste de Valentine's day.
Materiale necesare. Nu sunt necesare. Optional, hartie si creion sau pix.
Cum se joaca " Poveste de Valentine's day".  Acest joc poate sa fie foarte distractiv in aceasta perioada si poate sa fie un excelent mod de a-si dezvolta imaginatia. O sa va placa la nebunie acest joc de Ziua indragostitilor. Copiii trebuie sa lucreze impreuna pentru a-si crea propia poveste de dragoste. Pentru inceput se pot grupa in echipe de 3 sau 4 persoane. Puteti sa le dati la dispozitie cateva minute. Dupa ce au realizat-o pot sa o prezinte, fie relatand-o, fie chiar prin joc de rol.

3. Perechi de personaje. 
Materiale necesare. biletele cu personaje pereche. (de ex. Minnie si Mickey Mouse, Fiona si Shrek, Alba ca Zapada si printul, Frumoasa si Bestia, etc.)
Cum se joaca "Perechi de personaje". Pentru inceput jucatorii isi aleg cate un biletel. Apoi se amesteca prin spatiul de joaca. Cand toata lumea stie ce personaj este va incepe sa-si caute perechea prin sala punand intrebari sau dand detalii despre personajul sau. Partenerii din prima pereche care se gasesc vor castiga un premiu. perechea care a ramas la final poate sa primeasca o provocare.

4. Pictionary cu tematica de Ziua Indragostitilor
Materiale necesare. biletele cu diferite cuvinte din tematica Velentine's day, coli de hartie, creioane si eventual un cronometru.
Cum se joaca "Pictionary cu tematica de Ziua Indragostitilor". Perfect pentru o petrecere de Valentine's day acasa sau la scoala, acest joc poate sa fie unul dintre cele mai amuzante. Jucatorii, pe rand primesc cate un cuvant si trebuie sa inceapa sa il deseneze timp in care participantii trebuie sa ghiceasca ce este. Cine ghiceste primeste cuvantul. La final va castiga cel care a adunat cele mai multe biletele.

5. Pe cine iubesti?
Materiale necesare. scaune
Cum se joaca "Pe cine iubesti?". Acest joc de Ziua indragostitilor ne aduce aminte de "Scaunele muzicale" doar ca de aceasta data nu avem nevoie de muzica. Un jucator este ales cel special. Ceilalti stau pe scaune. El alege pe cineva de pe scaun si ii adreseaza o intrebare, Daca raspunsul la intrebare li se potrivesc si la alti jucatori acestea se vor rideca de pe scaune si vor trebui sa-si schimbe locurile rapid intre ei, sa caute un alt loc, asfel incat sa nu ramana fara scaun. Cine ramane pe dinafara pune o noua intrebare. Jocul continua pana cand se plictisesc participantii.

Photo: Richard Kolker / Getty Images, jocuri de valentines day, jocuri de ziua indragostitilor, valentine's game for kids, kids valentines day games, activitati de valentines day, activitati de ziua indragostitilor, idei de jocuri de valentines day, jocuri de petrecere, jocuri amuzante, jocuri super, jocuri pentru tineri, jocuri pentru adolescenti, jocuri de petrecere si amuzanment, activitati la petreceri