16 octombrie 2013

Podul din scaune


Vârsta jucătorilor. De la 7 ani in sus

Durata: 10 -20 minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 10  jucatori in sus. E nevoie de un numar par de jucatori pentru acest joc. Este potrivit si pentru grupuri mai mari de jucatori.

Obiective.
 Spart gheata in grup, amuzament. Dezvoltarea atentiei si a reactiei la stimuli. Munca in echipa

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior. Trebuie sa avem spatiu pentru desfasurare.

Materiale necesare. Scaune. Acelas numar de scaune cati jucatori participa + 2 scaune.

Pregătirea jocului. Le spunem participantilor regulile de joc cat mai clar. Aranjam scaunele in doua siruri fata in fata la o distanta de 1 m. De asemenea, se alege un punct in spatiul de joc unde sa fie linia de oprire.

Cum se joaca " Podul din scaune ”. Impartim jucatorii in doua echipe. Acestea se aseaza pe scaune, fiecare pe partea sa de rand. Un scaun va ramane gol la fiecare echipa. La start jucatorul care sta cel mai aproape de scaunul gol trebuie sa-l ridice si sa-l dea persoanei urmatoare din echipa sa care-l da la urmatorul, si tot asa, mai departe, din mana in mana, pana la sfarsitul liniei, cand scaunul ajunge la ultimul membru din echipa.  Acesta il pune jos, sta pe el si ceilalti membrii ai echipei se  muta inainte un loc pe scaun (sa spunem in dreapta daca aceea este directia aleasa de intrecere). Intrecerea se continua prin mutarea scaunului urmator pana la capat si se repeta pana cand  o echipa ajunge prima  la final cu scaunul gol.

Coechipierii trebuie sa stea pe scaun tot timpul. In cazul in care un jucator cade, acesta iasa din joc si iar echipa sa trebuie sa paseze doua scaune. 

jocuri la educaţie fizică sau activităţi sportive, întreceri, jocuri şi concursuri, probe de stafetă, jocuri de tabără, jocuri de mişcare, jocuri distractive, jocuri pentru grupuri mari, , jocuri dinamice, jocuri si intreceri, activitati de miscare, jocuri prescolari, jocuri scolari, activitati dinamice, jocuri de alergat, jocuri pentru baieti,