4 august 2012

Vantul bate...Aduc o scrisoare...



Vârsta jucătorilor.
 De la 5 ani în sus

Durata: 10 minute 

Numărul jucătorilor . Jocul se joacă cu de la 6 jucător în sus.

Obiective. jucatorii isi pot regasi elementele pe care le au in comun unii cu ceilalti, daca jucatorii nu se cunosc inca, se mai destinde atmosfera in grup

Spaţiul. în interior sau exterior

Materiale nececesare. nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se spun jucătorilor regulile de joc.
  
Cum se joacă  "Vantul bate”. Jucatorii sunt asezati in cerc sau raspanditi prin sala. Animatorul va coorda jocul spundan pe rand " Vantul bate...." urmat de cate o caracteristica de ordin fizic sau legate de accesorii si imbracaminte, legate de preferinte, etc. De exemplu, "Vantul bate pe toti cei ce poarta ochelari!" sau " Vantul bate pe toti cei ce au citita..x". Cei care se regasesc in afirmatii trebuie sa isi schinbe locul intre ei. 

Varianta cu scaune. Jucatorii stau pe scaune in cerc. Unul dintre ei nu are scaun si va fi persoana care va afirma ceva. Apoi cine ramane fara loc va continua. 

Varianta Aduc o scrisoare pentru...Persoana care nu are scaun va sta in mijloc  si va spune ceva de genul: "Aduc o scrisoare pentru aceia ce. . . poata ochelari (. . . au facut un dus in dimineata aceasta. . . , poarta pantaloni. . . , pentru aceia care poarta ceas, sau orice, in functie de imaginatia lor. ) Jucatorii carora li se potriveste afirmatia trebuie sa schimbe scaunele intrei ei, timp in care jucatorul din  mijloc  foloseste aceasta oportunitate ca sa gaseasca un scaun liber pe care sa stea. Cine ramane fara loc va ‘aduce alta scrisoare”.