28 august 2012

Joc cu bile

Vârsta jucătorilor. De la 5 ani in sus

Durata: 10 -15 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus.

Obiective. dezvoltarea dexteritatii mainilor, dezvoltarea atentiei si a concentrarii.

Spaţiul de joacă. in exterior

Materiale necesare. bile de cauciuc sau monezi.

Pregătirea jocului. Li se spun jucatorilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joacă "Joc cu bile". Mai intai se sapa o groapa de 2 cm adancime si 10 cm latime, la o distanta de vre-o 5 pasi ( 5 m). unde se traseaza o linie de start. ( jucatorii se pot aseza si in cerc  la disntanta aceasta in jurul gropii). Fiecare jucator isi alege cate o bila. La start, fiecare, pe rand,  va incerca sa arunce bila sa in gaura. Castiga acela care nimereste primul gaura. 

Observatie. Fiecare jucator are dreptul de a arunca bila sa in bila adversarului pentru a o indeparta pe aceasta de gaura.

Sugestie. Daca jucatorii sunt mai multi, acest joc se poate juca si in perechi sau in echipe.

sursa foto despre-toate-si-despre-nimic.blogspot.ro, bile, bile colorate, bilute colorate, colectie de bile, bile mici de cauciuc, jocuri cu bile jocuri cu bilele, jocuri speciale, jocuri cu bile speciale, jocuri cu bile jucause, jocuri cu bile explozive, bile saltarete, jocuri afara cu bile, jocuri cu bile, intreceri cu bile, jocuri cu bile colorate, jocuri cu bile funny, jocuri amuzante cu bile, jocuri stravechi, jocuri de exterior, jocurile copilariei cu bile, jocuri antice, jocuri din antichitate,joculete cu bile, concursuri cu bile, colectie de bile.