14 februarie 2012

Jocuri de Valentines Day la petrecerile pentru copii




Hoţul de inimi.
Materiale necesare – boluri, bomboane, jeleuri sau biscuiţi sub formă de inimioare, beţişoare
Cum se joacă „Hoţul de inimi”. Copiii trebuie să fie mai mărişori pentru a avea o coordonare bună a mâinilor şi a ochilor. Jucătorii sunt aşezaţi în jurul unei mese sau într-un cerc dar fără să stea înghesuiţi. La mijloc, pe masă sunt aşezate inimile în grămadă sau într-un castron. Fiecare copil primeşte câte un beţişor. La start, jucătorii trebuie să „fure” cât mai multe inimi ajutându-se doar de beţişor, să le ducă în faţa sa sau în bolul său. Timp de 3 minute ei trebuie să adune cât mai multe inimi. La expirarea timpului cel ce are cele mai multe inimi, câştigă premiul Valentine.

Memorie de Valentine
jocuri de valentines day, jocuri de ziua indragostitilor, jocuri cu ziua indragostitilor, jocuri cu inimi, jocuri cu mancare, jocuri super de valentines, jocuri de dragobete, inimi, inimi colorate, 
Materiale necesare: perechi de inimi de diferite culori sau perechi de cartonaşe cu diferite mesaje de dragoste.
Cum se joacă „Memorie de Valentine„. La început toate cartonaşele sunt aşezate cu faţa în sus dar amestecate. Copiii trebuie să se uite cu atenţie la ele. Apoi toate sunt întoarese cu faţa în jos şi începe jocul. Pe rând, fiecare jucător trebuie să descopere câte două cartonaşe, să găsească perechi. Dacă nu a găsit perechea, le lasă la loc şi continuă următorul jucător. Câştigă copilul sau echipa care a găsit cele mai multe perechi.

Plin de iubire
imag d p passion-for-parties.com
jocuri copii,
jocuri de ziua indragostitilor,
jocuri de valentines day,
jocuri cu inimi,
jocuri cu iubire
Materiale necesare: pungi cu ciocolată sau jeleuri sub formă de buze, pupici, inimi, etc.
Cum se joacă „ Plin de iubire ”. La început puneţi inimioarele,  îmbrăţisările, pupicii într-un castron mare de sticlă clară sau borcan. Fiecare copil scrie pe o bucată de hârtie cam câte bucăţi de pupici se găsesc acolo, câte bucăţi de inimi sunt în borcan.Copilul care are cea mai apropiată estimare de numărul real, câştigă borcanul cu bomboane. Atenţie, s-ar putea să li se facă rău la copii de la atâtea dulciuri, binenţeles că ar fi bine să împărţiţi îmbrăţişări şi sărutări, premii speciale la toţi copiii.

Ghiceşte indiciul de Ziua Îndrăgostiţilor
Materiale necesare. Hartii şi creioane
Cum se joacă „Ghiceşte indiciul de Ziua Îndrăgostiţilor”. În primul rând aveţi nevoie de bileţele cu cuvinte tematice de Valentine care pot fi uşor desenate de către copiii de la petrecere aşezate într-un bol. Lucruri, cum ar fi flori, inimă, bomboane, colier, săgeată, etc sunt idei bune. Dacă grupurile sunt mari, este mai bine să avem foi mari de hârtie ca să poată vedea toţi indiciile.Jucătorii sunt împărţiţi în mod egal în echipe de câte 4 -5 persoane. Pentru a vedea ce echipă începe se poate da cu banul. Pe rând, din fiecare echipă, câte un jucător va extrage un bileţel cu indiciu, încet va desena pe foaie (fără gesturi sau vorbind) şi echipa lui trebuie să ghicească ce este având la dispoziţie un minut. În cazul în care echipa nu ghiceşte cuvântul, cealaltă echipă poate fura punctul ghicind cuvântul corect. Câştigă echipa cu cele mai multe puncte, după mai multe runde sau echipa cu 5 puncte în primele victorii.


Vânătoarea de inimi
Materiale necesare. Cel puţin câte 10 inimi pentru fiecare copil (din ciocolată, din carton, etc.), coşuleţe sau săculeţi
Cum se joacă „Vânătoarea de inimi”. Acest joc este asemănător cu vănătoarea ouălor de Paşte. Ascundeţi inimile în diferite locuri din spaţiul de joac (sala de clasă, curte, sau în casă). Împărţit copiii în echipe de 2-4. La start ei trebuie să găsească cât mai multe inimi ascunse. Când timpul este scurs, cîştigă grupul care a găsit cele mai multe inimi.

Joc de cuvinte de Ziua Îndrăgostiţilor
Materiale necesare. Hartii si pixuri
Cum se joacă „Joc de cuvinte de Ziua Îndrăgostiţilor”. Pe o fişă scrieţi în partea de sus cuvântul "Ziua Îndrăgostiţilor", sau în format mare pe o tablă în sala de clasă, o placă de afiş mare. Scopul jocului este de a găsi cât mai multe cuvinte legate de această sărbătoare, pornind în jos de la litera principală din cuvânt. La sfârşitul timpului, copilul care a găsit cele mai multe cuvinte câştigă o distracţie de Valentine sau un cadou supriză.

Inima lui Cupidon
Materiale necesare. Un poster cu cupidon rănit pe perete şi inimi pentru fiecare copil cu scoch pe spate sau bandă dublă adezivă. Eşarfe pentru copii.
Cum se joacă  „Inima lui Cupidon”. Aşezaţi posterul pe perete la înălţimea copiilor. La start fiecare copil, legat la ochi şi învârtit de câteva ori, trebuie se ducă şi să lipească inima pe cupidon cu inima rănită. Cel care a reuşit să lipească inima cât mai aproape de lucul potrivit, câştigă.