Adăugaţi o legendă |
Fie că plouă sau trebuie să stăm la umbră, să ne ferim de căldură sau de frig, trebuie să găsim o activitate ca să nu ne plictisim.
Mereu ne-am distrat de minune cu mâinile în aluat. Mai jos Adventure KIDS vă propune o reţetă de plastelină de casă care este foarte simplă de făcut.
Loc de desfăşurare:
în interior sau exterior, pe o masă
Vârsta recomandată: de la 2 ani în sus
Materiale necesare
- muşama sau ziar pentru a păstra curăţenie
- 2 căni de făină albă
- 1 cană de sare fină de bucătărie
- 1 cană de apă călduţă
- 2 linguri ulei
- Opţional, colorant alimentar, cafea sau condimente pentru a da culoare aluatului şi puţină pastă de tapet
- Praf de ciment
Ingredientele pot să fie şi în cantităţi mai mari dacă vreţi să aveţi mai mult aluat.
Cum se joacă cu "Aluat din făină şi sare- Pate a sel"
Se amestecă toate cu mâna. (dar se poate mixa şi în robot de bucătărie). Dacă consistenţa e prea tare se mai pune apă, dacă-i prea moale sau lipicios, se mai pune făină. Dacă vrem să fie mai gros, putem să punem o lingură de praf de ciment.
copiii in bucatarie |
Când aluatul are consistenţa necesară putem începe să-i dăm forme. Fie modelăm cu mâna ceea ce vrem să facem, fie folosim forme şablon.
activitati cu copiii in bucatarie |
Copiii mai mici se joacă cu plastelina cu plăcere. Asiguraţi-le bile mici şi le transformă în şerpi, melci sau acadele ...
pate a sel |
Cu cei mai mare, vom demara realizări un pic mai elaborate: flori, peşti, ursuleţi de pluş, clovni , etc.
copiii se joaca cu aluat |
Ca să vă fie de ajutor la modelat şi creat diferite obiecte cu diferite ocazii vă mai sugerăm câteva materiale care să vă ajute : un pai ; carton rezistent la grăsime (de copt) ; folie de aluminiu ; o perie, pentru a umezi munca ta, sau 2 piese pentru a asambla cuişoare. - (de fructe, ; o presa de usturoi: spaghete, pistilului unei flori, păr lână de oaie dar şi acuarele şi pensulă pentru a le picta.
copiii in bucatarie, mici bucatari, forme de aluat |
După ce sunt create, fie le lăsăm la uscat (între o oră şi 4 ore în funcţie de grosimea lor) fie le punem la cuptor pentru câteva minute.
Pentru a păstra aluatul se pune într-o pungă de plastic, chiar şi în timpul activităţii, pentru a preveni uscarea. Dacă este necesar, păstraţi-l în frigider.