19 iulie 2011

5 jocuri de societate pentru un weekend distractiv in familie

In vacanta, copiii petrec mai mult timp acasa, iar activitatile amuzante si placute pentru ei se irosesc cu rapiditate. Daca in timpul saptamanii nu le poti acorda atat de multa atentie, in weekend ai ocazia de a le crea momente speciale.
jocuri copii, jocuri pentru copii, jocuri de societate, jocuri pentru familie, ce se joaca in familie, jocuri de vacanta, jocuri de gandire, jocuri pentru copii mari, jocuri pentru copii mici, jocuri pentru parinti si copii, jocuri si activitati, jocuri de gandire, jocuri de strategie, jocuri educative, jocuri statice, jocuri de masa, jocuri cu pioni, activity junior, Twister, noaptea vrajitoarelor,

Jocurile de societate sunt ideale pentru dupa-amiezele si serile de sfarsit de saptamana. Dupa o plimbare in parc sau o vizita la gradina zoologica, putina odihna combinata cu multa distractie nu-i vor prinde rau deloc micutului tau.
Iata cateva nume de astfel de jocuri pe care le va indragi intreaga familie:

1. Activity Junior
“Activity Junior” este un joc distractiv pentru copiii cu varsta de peste 6 ani. El combina jocul de mima cu desenul si descrierea unui cuvant care trebuie ghicit de restul jucatorilor. Timpul in care trebuie duse la capat sarcinile de pe cartonas este limitat, asa ca singura solutie de a castiga este sa te folosesti cat mai mult de maini.

Limba regulamentului: romana
Limba jocului: romana
Numar minim de jucatori: 4
Numar maxim de jucatori: 12
Varsta minima recomandata: 6
Durata aproximativa a jocului: 40 minute

2. Ghiceste cine
“Ghiceste cine” este un joc misterios cu fete. Jucatorii vor intocmi o lista de suspecti, in care vor trece cateva fete cu diferite culori de par, culori de ochi, cu diferite coafuri si tipuri de ochelari pentru a deduce cine este personajul ales de adversari. Pe masura ce sunt excluse anumite personaje, fetele acestora sunt intoarse cu fata in jos pentru a limita posibilitatile.
Limba regulamentului: romana
Limba jocului: independent de limba
Numar minim de jucatori: 2
Numar maxim de jucatori: 2
Varsta minima recomandata: 6
Durata aproximativa a jocului: 10 minute

3. Noaptea vrajitorilor
“Noaptea vrajitorilor” este un joc de aventura neobisnuit, care se joaca in intuneric. In noptile deosebit de intunecate, vrajitorii se intalnesc pentru a-si masura puterile misterioase. Ei isi asaza cazanele in jurul focului si asteapta la piciorul stancii sosirea intunericului recitand formule magice.
Piesele fosforescente ale jocului trebuie incarcate, iar jucatorul care reuseste sa introduca unul dintre cele trei cazane in “cercul luminii” castiga.
Noaptea vrajitoarelor contine o multime de piese interesante, cum ar fi: campul de joc inaltat, vrajitorii din lemn cu palarii fosforescente, “cercul luminii”, cazanele rosii din lemn, jetoanele fosforescente, focul si discurile de lemn.
Limba regulamentului: romana, engleza, franceza, germana, italiana, olandeza
Limba jocului: independent de limba
Numar minim de juctori: 2
Numar maxim de jucatori: 4
Varsta minima recomandata: 5 ani
Durata aproximativa a jocului: 10 minute

4. Tezaurul spiridusilor
Saisprezece cristale valoroase, aducatoare de noroc sunt ascunse pe intreaga suprafata a tablei de joc si sunt pazite de spiridusi invizibili. Misiunea jucatorilor este de a descoperi aceste cristale rare, identificand spiridusii calauzitori. Dintre comorile extraordinare, o mare piatra care ascunde in interior un pendul magnetic le este de ajutor jucatorilor la identificarea spiridusilor.
Limba regulamentului: engleza, germana, franceza, italiana, olandeza
Limba jocului: independent de limba
Numar minim de jucatori: 2
Numar maxim de jucatori: 4
Varsta minima recomandata: 5 ani
Durata aproximativa a jocului: 20 de minute

5. Twister
“Twister” este un joc care mizeaza foarte mult pe mobilitatea si echilibrul celor care se incumeta sa paseasca pe covorul buclucas. Ceea ce trebuie sa faci este sa urmezi instructiunile de pe tablita cu sageata. Piciorul stang pe rosu, mana dreapta pe verde – acestea sunt tipurile de actiuni pe care jucatorii trebuie sa le realizeze. In momentul in care membrele fiecarui participant ajung sa se intalneasca, mentinerea pozitiei pe covor devine o adevarata provocare.
Castiga ultimul jucator ramas pe covor.
Limba regulamentului: romana
Limba jocului: independent de limba
Numar minim de jucatori: 2
Numar maxim de jucatori: 4
Varsta minima recomandata: 5 ani
Durata aproximativa a jocului: 20 minute
Stii si alt joc de societate potrivit pentru un weekend placut petrecut alaturi de familie? Poveste-ne cum se numeste si care este regulamentul in sectiunea de comentarii.

sursa depici.ro