15 noiembrie 2010

Să facem cunoştinţă

Vârsta jucătorilor. De la 7 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. jucătorii sunt încurajaţi să comunice, să se exprime, li se stimulează imaginaţia şi fantezia, îşi dezvoltă memoria, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior

Materiale necesare. nu sunt necesare.

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Să facem cunoştinţă ". Participanţii sunt aşezaţi în cerc. Cunducătorul  jocului începe activitatea, spunându-şi numele însoţit de un adjectiv, care trebuie sa înceapă cu aceeaşi literă ca şi prenumele său. De exemplu: veselă Veronica. Se continuă în sensul acelor de ceasornic. Fiecare jucător va repeta prenumele şi adjectivul înso'itor ale tuturor persoanelor dinaitea sa, în ordinea în care s-au spus, dupa care le spune pe ale sale. Se continuă până se revine la conducătorul jocului.

Variantă: Primul participant se prezintă şi declară că se duce să cumpere un fruct/floare/plantă al cărui nume începe cu prima literă a prenumelui său. De exemplu, Eu sunt Alexandra şi cumpăr un ananas. Fiecare participant se prezintă, anunţă ce urmează să cumpere pentru că el este  atât de amabil încât va cunpăra şi fructele celor dinaitea sa, menţionându-le numele şi preferinţa: Eu sunt Marian, cumpăr un măr şi un ananas pentru Alexandra s.a.m.d.