27 iulie 2011

Război

Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus, maxim 10

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă gândirea matematică, atenţia, se ditrează

Spaţiul de joacă.  în interior sau exterior

Materiale necesare. un pachet cu 52 de cărţi

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc                .

Cum se joacă "Război ".  Obiectivul jocului este să câştigi toate cărţile din pachet printr-o serie de înfruntări. Aşii au cea mai mare valoare. Se împart cărţile în mod egal la toţi jucătorii.  Cărţile stau într-o stivă, cu faţa în jos, nu pot fi văzute de către jucători. La o infruntare, fiecare jucator aseaza prima carte din stiva sa cu fata in sus pe mijlocul mesei. Cel care are cartea mai mare căştigă înfruntare şi ia toate cărţile, le aşează sub cele pe care le are.

Daca doi jucatori descoperă o carte lafel de valoroasa se ajunge la razboi între ei. In cadrul razboiului fiecare pune peste cartile de pe masa cate o carte cu fata in jos si inca una cu fata in sus. ( sau descoperă atâtea cărţi câte reprezintă cartea ce i-a adus la război). Cel cu cea mai puternica a doua carte cu fata in sus castiga. In caz de egalitate se repeta procedeul de mai sus. In cazul in care in razboi unul dintre jucatori ramane fara carti acesta pierde jocul.

Primul jucator care castiga toate cele 52 de carti este invingator.

Varianta de joc Pace. Jucătorii procedează lafel ca şi la regulile de mai sus înşă de această dată cărţile mai mici duc cărţile mai mari. 

Mai puteţi juca şi