17 noiembrie 2010

Coada măgăruşului

jocuri de petrecere, petreceri copii, poza de pe junctionforeverything.blogspot.comjocuri si activitati petreceri copii, coada la magar, activitati distractive de petreceri copii
Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. jucătorii  reacţionează la stimuli,  îşi dezvoltă atenţia şi coordonarea, lucrează în echipă, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. un carton, markere, foarfece, scoch, eşarfe de legat la ochi pentru fiecare copil

Pregătirea jocului. Dinaite se pregăteşte din carton forma unui măgar sau văcuţă. la care coada îi este luată. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Coada măgăruşului ". Cartonul desenat este lipit pe un perete sau copac, la distanţă de 3 - 4 m de copii. Copiii sunt aşezaţi într-un şir şi legaţi la ochi. Aceştea trebuie să meargă spre carton cu coada în mână pentru a o lipi unde trebuie, pe corpul măgarului sau a vacii. Cine greşeşte pierde sau poate primi o pedeapsă. 

Variantă - concurs. Copiii pot fi grupaţi câte doi. Unul să fie legat la ochi iar celălalt să-l coordoneze. Apoi se face schimb. Câştigă echipa care a reuşit să pună cât mai corect coada şi in cel mai scurt timp.


Variantă "Ascunzătoarea şoricelului". Se desenează pe carton nişte ascunzători de şoricei şi o pisică. de asemenea se confecţionează siluete de şoricei. Fiecare copil primeşte câte o siluetă de şoricel. Unul după celălalt, legaţi la ochi, trebuie să meargă spre cartonul desenat şi trebuie să lipească şoriceii, lângă ascunzătoarea lor. cei care sunt lipiţi în apropierea pisicii sunt "devoraţi" de aceasta.


Varianta "cuib de păsărele". Imaginea desenată pe carton poate reprezenta un copac, cu un cuib de păsări şi o pisică. Copiii trebuie să pună puii în cuib sau cât mai aproape de cuib. cel care reuşeşte din prima, poate fi recompensat cu un premiu. Cel care aşează puiul aproape de pisică este pedepsit trebuind să cânte ca  şi o pasăre.