3 mai 2011

Năvodul şi peştii

Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 8 jucători în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă spiritul de atenţie, capacitatea de a munci în echipă,  învaţă să respecte reguli, se distrează.

Spaţiul de joacă. în exterior

Materiale necesare. nu sunt necesare

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Năvodul şi peştii". Copiii sunt împărţiţi în două echipe: Năvodul şi Peştii. Copiii ce contituie năvodul se ţin de mâini într-un cerc iar peştii înoată prin "mare". Pentru a prinde peştii, plasa trebuie să se adune într-un cerc să hotărască în secret o cifră de la 1 la 10 de exemplu. După ce s-au decis, ridincând şi lăsând jos mâinile cu care fac cercul, numără în timp ce peştii înoată înăuntru şi afară din cerc. În momentul în care năvodul a ajuns la cifra aleasă, lasă de tot mâinile jos şi prinde toţi peştii care se află în interiorul cercului. Aceştea se alătură copiilor din năvod iar jocul continuă până când rămâne un singur peşte, ce va fi desemenat câştigător. După un timp se schimbă grupele.

Varianta Pescuitul racilor Copiii sunt împărţiţi în două echipe: Plasa şi Racii. Copiii ce contituie plasa se ţin de mâini într-o linie lungă iar racii înoată prin "mare". Pentru a prinde un rac, plasa trebuie să se închidă într-un cerc complet. Dacă cercul nu este închis racii pot să scape. De asemenea, pot scăpa chiar dacă cercul este închis traversând linia cercului fără să forţeze braţele copiilor care-l formează. Plasa închisă se poate deschide pentru a-i prinde şi pe ceilalţi raci scăpaţi. racii prinşi intră în să facă parte din plasă. Jocul se desfăşoară până când toţi racii au fost prinşi. După un timp se schimbă grupele.