5 august 2016

Cursa cu buretele ud

Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Numărul jucătorilor. Jocul se joacă cu de la 1 jucător în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă motricitate fina, se distreaza

Spaţiul de joacă. în  exterior, cand e cald afara

Materiale necesare. un vas cu apa, un vas gol si un burete 

Pregătirea jocului.  Li se spun regulile de joc participanţilor.

Cum se joacă "Cursa cu buretele ud". Scopul jocului este sa ajunga apa din castronul cu apa in cel gol. Copiii folosesc buretele pentru a muta apa. Pentru aceasta ei trebuie sa imbibe buretele cu apa si apoi sa-l stoarca in castronul gol pana cand vor muta toata apa. E super distractie! 
bomba din burete cu apa, jocuri cu apă, jocuri pt copii mici, jocuri pt preşcolari, jocuri pentru copii de 3 - 6 ani, jocuri montessori, jocuri de exterior, activitati vara, activitati montessori, jocuri motricitate fina, jocuri cu buretele cu apa. jocuri cu buretele,intreceri cu buretii plini de apa, jocuri de vara cu apa, jocuri cu apa vara, activitati si intreceri cu apa.

Varianta. Cand sunt mai mari, putem face stafete de transportat apa cu buretele. Castiga echipa care a reusit sa care cea mai mare cantitate de apa.

Varianta bataie cu buretii plini de apa. Nu cred ca este nevoie sa descriu cu lux de amanunte distractia de la aceasta lupta. fiecare echipa sau jucator individual isi umple "munitia de bureti" cu apa si apoi se ataca reciproc.

Varianta aruncare la tinta cu buretele plin de apa. Creem o tinta pe gard sau pe trotuar si apoi incercam sa aruncam buretii plini de apa cat  mai aproape de mijloc.