29 decembrie 2014

Barca naufragiatilor

Vârsta jucătorilor. De la 8 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus. Activitate potrivita pentru grupuri mici 

Durata jocului: 30 de minute

Obiective. participantii se distreaza, isi dezvolta cultura generala, atentia, abilitati de a argumenta si de a-si sutine un punct de vedere.

Spaţiul de joacăîn interior sau exterior

Materiale necesare. nu sunt necesare

Pregătirea jocului. Li se prezintă participantilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joaca "Barca naufragiatilor". Pe rand, fiecare jucator isi va alege o meserie (una care ii vine mai repede in minte). Apoi tot grupul isi va imagina ca se afla pe o barca ce se indreapta incet spre o insula pustie. Din nefericire se pare ca barca e supraincarcata si cineva trebuie dat jos din ea ca sa supravietuiasca. Asa ca in runda a doua a jocului fiecare jucator va incerca sa arate cu argumente ca meseria sa e importanta pe insula pustie. De fiecare data cineva este dat jos din barca ( cineva iasa afara din joc daca nu are suficiente argumente). 
 
barca naufragiatilor, sursa foto adventurestudio.ro,jocuri de comunicare, jocuri de argumentare, vorbit in public, jocuri fără materiale necesare, jocuri statice, jocuri de gândire, activitati la focul de tabara, jocuri de vorbit, jocuri la focul de tabara, jocuri de tabara, jocuri de teambuilding, jocuri calme, jocuri de gandire, jocuri logice, jocuri de vorbit, jocuri cu alegrei, jocuri pentru adolescenti, jocuri frumoase,