12 noiembrie 2014

Oameni de zapada - Crafturi de iarna


Atunci cand e prea frig si nu putem iesi afara sau copiii sunt bolnavi, putem sa gasim cate ceva de facut in interior casei la caldura.

Iata cateva idei de crafturi de iarna care se fac usor si rapid cu cei mici dar si cu cei mari.

Om de zapada - perna moale
Materiale necesare. Fulgi sau pene de rata sau gaina, lipici, material, faorfeca, creion, nasturi si alte elemente de decor.
Cum se realizeaza omul de zapada. Mai intai indoim materialul in doua, conturam trei cercuri pe material de marimi diferite si le decupam. Apoi le coasem si facem trei cercuri aproape inchise. Dupa care introducem in ele fulgii pufosi si coasem intre ele cele trei ghemotoace pline. La final, alegem nasturii cu care von decora omul de zapada si alte accesorii (palari, nas, matura).

Om de zapada - lipit bucati de vata sau bumbac
Materiale necesare: un carton sau o hartie albastra. bucati de bunbac, lipici, bucati de fetru, foarfece.
Cum se realizeaza om de zapada din bumbac? . Mai intai pregatim toate materialele de care avem nevoie. Daca nu avem bucati de bumbac, facem din vatelina. Apoi ne creem din fetru manute, manusi, fular, nasturi, palarie, nas, ochi....Incepem si lipim pe rand fiecare parte pana cand ne iasa un tabou cu un simpatic om de zapada....

crafturi, crafturi de iarna, crafturi de craciun, lucru manual, om de zapda, cum sa facem om de zapada, activitati de interior, activitati de iarna, om de zapada, activitati didactice, cum se face un om de zapada, activitati prescolari, activitati pentru prescolari, activitati pentru scolari, omulet de zapada, jocuri de iarna, jocuri de interior, jocuri si activitati de iarna, idei de crafturi, decupam, lipim, tablou cu om de zapada simplu din bucati de bumbac

Om de zapada din sosete.
Materiale necesare. sosete albe, vata, ata colorata, nasturi, ochisori, lipici, foarfeca.
Cum se realizeaza om de zapada din soseta?   Fiecare copil isi umple soseta cu vata. Apoi ii dam o forma de omulet si il legam cu snur. La final ii facem detaliile, ochi, gura, nas, canaci si fular.
crafturi, crafturi de iarna, crafturi de craciun, lucru manual, om de zapda, cum sa facem om de zapada, activitati de interior, activitati de iarna, om de zapada, activitati didactice, cum se face un om de zapada, activitati prescolari, activitati pentru prescolari, activitati pentru scolari, omulet de zapada, jocuri de iarna, jocuri de interior, jocuri si activitati de iarna, idei de crafturi, decupam, lipim, om de zapada din sosete, cum sa faci oameni de zapada din sosete, crafturi simple, activitati usoare cu copiii, activitati in casa cu copiii
 Om de zapada din betisoare de urechi.
Materiale necesare.O activitate mai complexa la care avem nevoie de globuri din poliester, betisoare de urechi, lipici, foarfeca.
Cum se realizeaza om de zapada cu betisoare de urechi. Mai intai ne pregatim materialele. Taiem betisoarele de urechi egale. Apoi le lipim incet pe globul de piliester. La final vom uni globurile si iata ce om de zapada ne-a reusit!
crafturi, crafturi de iarna, crafturi de craciun, lucru manual, om de zapda, cum sa facem om de zapada, activitati de interior, activitati de iarna, om de zapada, activitati didactice, cum se face un om de zapada, activitati prescolari, activitati pentru prescolari, activitati pentru scolari, omulet de zapada, jocuri de iarna, jocuri de interior, jocuri si activitati de iarna, idei de crafturi, decupam, lipim, om de zapada din betisoare de urechi, crafturi mai complexe, crafturi mai dificile, activitati creative, ateliere de creatie
 Om de zapada din pahare de plastic.
Materiale necesare: avem nevoie de doua mingi de diferite marimi,  pahare din plastic, lipici, foarfeca, elemente de decor - palarie, fular, esarfa, etc.
Cum se realizeaza om de zapada din pahare de plastic? pe fiecare minge vom lipi pahare de plastic, apoi vom uni cele doua bucati, dupa care, vom lipi accesoriile de decor si gata omuletul nostru de zapada.
crafturi, crafturi de iarna, crafturi de craciun, lucru manual, om de zapda, cum sa facem om de zapada, activitati de interior, activitati de iarna, om de zapada, activitati didactice, cum se face un om de zapada, activitati prescolari, activitati pentru prescolari, activitati pentru scolari, omulet de zapada, jocuri de iarna, jocuri de interior, jocuri si activitati de iarna, idei de crafturi, decupam, lipim, om de zapada din pahare de plastic, cum se face omul de zapada din pahare de plastic, decoratiuni de craciun, decoratiuni de iarna, idei decoratiuni de iarna
 Felicitare cu om de zapada.
Materiale necesare: hartie sau carton rosu, snur, hartie glasata colorata, foarfece, lipici, foarfece cu zimti.
Cum se face felicitare cu om de zapada. Mai intai conturam fiecare bucata ce urmeaza sa o taiem si sa o lipim (forma omuletului de zapada, ochi, nas, gura, nasturi, palaria omului de zapada, alte elemente de decor care vrem sa apara pe feliciarea noastra cu omule de zaapada). Apoi le taiem cu grija pe fiecare. La final le vom lipi pana cand felicitarea noastra este gata de scris si de oferit cadou cuiva drag. Se poate face si tablou daca la final ii vom lipi un snur cu care sa fie atarnat.
crafturi, crafturi de iarna, crafturi de craciun, lucru manual, om de zapda, cum sa facem om de zapada, activitati de interior, activitati de iarna, om de zapada, activitati didactice, cum se face un om de zapada, activitati prescolari, activitati pentru prescolari, activitati pentru scolari, omulet de zapada, jocuri de iarna, jocuri de interior, jocuri si activitati de iarna, idei de crafturi, decupam, lipim, felictare cu om de zapada, tablocu cu om de zapada, cum se face felictare cu om de zapada.
 Om de zapada - decor din cutii
Materiale necesare: cutii din carton de diferite marimi, hartie alba de impachetat sau hartie de flipchart, carton negru, carton portocaliu, esarfa sau snur, ghem de ata.
Cum se face om de zapada decor? Luam fiecare cutie si o invelim in hartia noastra alba. Lipim fiecare parte a omuletului. Apoi il decoram si ii facem detaliile dupa cum ne lasa imaginatia, Uite ce simplu putem sa ne decoram casa iarna.
crafturi, crafturi de iarna, crafturi de craciun, lucru manual, om de zapda, cum sa facem om de zapada, activitati de interior, activitati de iarna, om de zapada, activitati didactice, cum se face un om de zapada, activitati prescolari, activitati pentru prescolari, activitati pentru scolari, omulet de zapada, jocuri de iarna, jocuri de interior, jocuri si activitati de iarna, idei de crafturi, decupam, lipim, om de zapada decor din cutii, decoratii simple d eiarna, decoratii simple de craciun, iidei creative de craciun, idei simple de decor iarna, cum sa ne decoram simplu si ieftin casa