12 noiembrie 2014

Jocuri la petrecerea de 1 decembrie

La 1 decembrie inafara de faptul ca putem iesi in strada sa ne bucuram de artificiile gratuite puse la dispozitie de primarie, ne putem aduna mai multi si sa sarbatorim "romaneste" la un vin fiert, cu mancare traditionala si de ce nu, cu cateva jocuri "romanesti".

Mai jos las cateva idei de probe si jocuri pe care le-am putea face impreuna cu prietenii nostri in 1 decembrie:

Daca numarul participantilor este mai mare de 10, pentru ca jocurile sa se desfasoare mai usor  ne putem imparti pe echipe. Apoi putem juca:

oina -Aveti nevoie de o minge cel putin si de o bata de baseball. Va impartiti cate doi si unul va arunca minge si celalat o va lovi cu bata. 

lapte gros -Avand in vedere ca e mai dur jocul, puteti participa doar cati vor din echipa. la runda 1 prima echipa sta jos (unul spatele celuilalt cu capul aplecat. Din a doua echipa fiecare membru sare pe rand pe spatele celorlalti. Runda dureaza atata timp cat echipa 1 reuseste sa i tina in spate pe cei din echipa 2. Apoi se schimba rolurile. 
..
capra noua - Echipele pot juca in paralel. Un jucator sta "capra" - aplecat cu capul in jos, aproape bagat intre picioare.  De fiecare data cand se da startul un jucator alearga si trebuie sa sara peste "capra" mentionand felul de saritura (butoi, cutit, muscatura calului, etc. ). La fiecare greseala iasa afara cine greseste. La final castiga echipa care ramane  cu cei mai multi oameni in joc la final.

pinca cu banuti. Se folosesc cate 9 monezi de 10 bani. Se vor juca pe rand, cate doi jucatori de la fiecare echipa unul impotriva celuilalt. Jucatorul care arunca moneda cel mai aproape de zid ia banii. La final castiga echipa cu cei mai multi banuti.

ratele si  vanatorii pe timp. Jocul se joaca dupa regula bine cunoscuta doar ca de aceasta data contratimp. La final va castiga echipa care va avea cele mai multe "rate" capturate.

tara, tara vrem ostasi. Jocul se joaca dupa regula bine cunoscuta iar la final va castiga echipa care va avea adversarii "capturati". 

Alte probe

fotbal cu ochelari de unica folosinta. 

volei cu cearceaf

proba cu faina. Se ascund niste jeleuri in faina. La start participantii trebuie sa sufle faina ca sa ajunga la jeleuri. 

proba cu imbrac fete baietii. Sunt necesari mai multi ciorapi (dresuri si/sau sosete). La start fetele imbraca baietii cu ciorapi. Castiga echipa care a reusit sa foloseasca toti ciorapii mai repede.

toarna cola in gura la fete. Sunt necesare sticle de Coco Cola. Fetele stau pe spate iar baietii le toarna cola pe gat. Castiga echipa la care se termina cel mai repede sucul. Atentie inghitit de fete, nu pe langa gura.

sa ne hranim unii pe altii. Sunt necesare boluri cu budinca de ciocolata Fiecare pereche va avea lingura legata in capat la bata baseball. La start trebuie sa-ti hranesti partenerul cu lingura prelungita. Daca e sa fie si mai amuzant poti lega la ochi pe cel care tine lingura. sau invers. 
la multi ani, la multi ani romanilor, la multi ani romania, imagine de pe suidualc-suidualc.blogspot.com, jocuri pentru adolescenţi, jocuri pentru tineri, jocuri româneşti, jocuri de interior şi exterior, jocuri de echipă, jocuri străvechi, jocuri pentru copii de 13 - 17 ani, jocuri de petrecere, jocuri pentru tineri, probe de intreceri, jocuri romanesti, activitati romanesti, intreceri si concursuri,