6 aprilie 2014

Crafturi de primavara

rsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Durata: 15 - 30 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă de la 1 jucatori in sus, potrivit pentru grupuri mici 

Obiective: dezvoltarea creativitatii, a dexteritatii, dezvoltarea rabdarii si a dragostei pentru frumos

Spaţiul de joacăîn interior sau exterior

Materiale necesare. hartie colorata, creioane, foarfece, lipici, farfurii de plastic sau carton de unica folosinta, ata sau snur, capsator cu capse. vopsele tempera, creioane colorate sau carioci,hartie glasata

Pregătirea jocului Li se prezintă participantilor cum se realizeaza cat mai clar.

Cum se face " Crafturi de primavara".  

Mamaruta din hartie. Pe coli de hartie A4 mai intai copii coloreaza conturul din o jumatate de cerc - corpul mamrutei si un cerc mai mic, capul mamarutei. Apoi o coloreaza si ii deseneaza detaliile - buline negre , si piciorusele.
 Cires inflorit. Pe o coala A4 albastra, copii taie hartie verde pentru a fi iarba si o lipesc, decupeaza copac maro. Dupa care fac floricele roz si le lipesc si pe acestea. Ii pot pune detalii cum ar fi norisori si buburuze.


 Cosuri cu flori. Pentru inceput copii coloreaza diferite tipuri de flori (se pot folosi si fise de colorat dinaite printate) apoi le decupeaza. Creaza cate un cosulet. La final lipesc florile in cosulete.
 Ghiocei din hartie. Pentru inceput coloreaza ghioceii, ii decupeaza. La final ii pot insira pe un snursau le pot face codita din paie de plastic.

Vaza cu flori. Folosind hartie glasata, copii decupeaza forme de flori, frunze si vaza. Apoi le lipesc pe o baza din carton colorat. La final ii pot atasa un snur  pentru a avea mici tablouri cu vaza.